14.10.2009 г., 11:26 ч.

Не искай 

  Поезия
594 0 0

Не искай, скитнико, от богаташа

да разбере какво е да си без подслон.

Не чакай от глупака разум.

А от разумния да пее под дъжда.

 

Но искай, скитнико, от ветровете

да грабнат твоята душа.

И да я носят надалече и високо,

където няма никаква тъга.

 

Поискай слънцето за теб да грее,

дори и в гъстата гора,

за да се слееш със  простора,

и с капчиците утринна роса.

 

Поискай, скитнико, да имаш пръсти,

с които да береш цветя,

и между пъстрите им листи,

да разбереш живота на една пчела.

 

Поискай, скитнико, по пътя тесен

да вземеш мен - да полетя.

Не искам да съм стих прочетен,

а песен, смях и свобода...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??