Не питай ти сега " Коя е тя? " .
Аз искам с нея да те запозная.
Почувствай цялата й красота,
от същността й блика все омая.
Аз искам с нея да те запозная,
но ти ми казваш " Тя на мен прилича! "
От мрака гледаш я, а тя е в Рая -
нима забрави колко те обича?
Но ти ми казваш " Тя на мен прилича! " .
Прилича, да, на теб и дълго чака
и в любовта към теб безспир се врича
и топла длан отново ти протяга.
Прилича, да, на теб и дълго чака
да се завърнеш в своята мечта,
защото тя си ти с усмивка блага...
Не питай ти сега " Коя е тя? .
© Асенчо Грудев Всички права запазени