Какво да се прави, не ставаш!
Не влизаш в калъпи и правила,
Светът е измислил конкретни представи,
рамки, окови... такива неща.
И който е с нещо и някак различен,
не пасва на светската Му суета,
бива низвергнат, омразен, съсичан
от блудните идоли на Глупостта.
Не ставаш! Разбра ли?! Изчезвай в мъглата!
В пустинята бягай! Оазис търси!
Отъпкани пътища търсят стадата,
а ти, ако можеш над тях полети!
© любимка Всички права запазени
Окови винаги ще има!
По- важното е да има умни хора, които ще ги чупят.
Нали, Щурак?
Хора от прозата.☺