Защо не съм поет,
като бащата Славейков
- родоначалникът
на възрожденското?
Или Димитър Димов,
неоспорима величина...
А, Гео Милев,
преди края на живота си?
Димчо Дебелянов,
черната песен на една душа?
Райко Жинзифоф
българският просветител?
„Кой реши, че е титлa дa бъдеш поет-
Гнусно-бозaвa смрaд сa всички клишетa!
С леко килнaт нaд лявaтa веждa кaскет
ви моля: не титулувaйте поетa.„
Кой ще учи на поезия моите деца?
Старите бивши,
техните израстъци попили идеологията
или новите аматьори?
„Защо не съм и аз поет,
поет като Пишурката?
Ех, че ода бих направил
на баба си на хурката!„
,,Злочест е народ, загубил чувството за достойнство,,...
© Станислав Русев Всички права запазени