Не забравяй
На този свят Живот и Смърт
все заедно напред вървят.
Таз истина отрано разбери
и честно през живота премини.
Забравил тоз урок суров,
човекът бърза - уж с любов -
за себе си да усвои,
с купища блага, уви...
Залисан в обща лакомия -
живот на дявола продал,
не сеща се, че гол родил се
и гол ще свърши в този свят.
И спомен няма да остави,
ако не е любов дарил.
Ако всичко що създал е,
не е без корист сътворил.
© Гергана Спасова Всички права запазени