Недей се влюбва ти във женен мъж,
защото, знай - ще съжаляваш,
ще разбереш, че всичко изведнъж
напразно ти на някого даряваш.
Любовта ти, знай, не е взаимна
и много сълзи ще пролееш ти,
каквото искаш - няма да се сбъдне,
мечтите ти ще се превърнат в прах дори.
Мъже измамни с хубави очи
прелъстяват вас, момичета добри,
не вярвайте на думите лъжливи,
на историйките тъй сълзливи.
Момичета, не се лъжете,
не вярвайте на мъжките сълзи,
уверени във себе си бъдете
макар и много да боли.
Ще срещнете вий любовта голяма,
в която няма пошлост и измама
и животът ви ще бъде радости и песни,
изпълнен с приключения чудесни.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Всички права запазени