21.08.2024 г., 9:02 ч.

Неделими 

  Поезия » Любовна, Философска
114 1 3

Разбрида се килима под краката ни.

Окъсаха се старите постели.
Живота вече зъзне по халат,
изкъпан за последната неделя.
Отива си от нас и без да пита, 
събира вече лятото по жиците. 
Ще гледаме в прегръдка и с възхѝта,
забравили небето си на птици...
Ще търсим непрекъснато ръцете си
и тихо ще говорим помежду си -
дали държи на щастие сърцето ми,
а твойто с още влюбен ли е пулс? 
И после с най-усмихнатите устни 
ще вземем страстно въздуха стаята - 
щастливи, сякаш няма да се пуснем,
били един за друг, но в двата края... 
Все още си преглъщаме сълзите, 
и някак като малките деца - 
рисуваме надежда върху дните, 
че има още време до смъртта...
А как да я забравим от блаженството, 
ний неведнъж умирали от жажда - 
за капчица любов и глад за нежност, 
които със обичане се раждат... 
Навярно още дълго ще треперим 
от страх, че може пак да се загубим. 
След колко още сбъднати химери, 
в любов такава пак ще се събудим?...
Но ние ще останем неделими. 
Такава е съдбовната повеля. 
Тъче живота новите килими. 
Ще повървим преди да легнем във постелята... 

 

©тихопат. 
Данаил Антонов 
20.08.2024


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наде! 🙂
    Благодаря, момичета!
    Моят скромен и преходен талант не понася хвалби, но благодаря, Ани! 🙂
  • "Но ние ще останем неделими.
    Такава е съдбовната повеля."

    Молитва и обещание, че винаги ще има утре и ние ще сме в него или в други измерения...

    Вълшебството на таланта ти не знае граници, Дани!

    Да те чете човек, е удоволствие за всички сетива.

    Не спирай! Докато.... Човечеството има нужда от хора като теб, които да учат на обич, на нежност и доброта.
  • Дани!
Предложения
: ??:??