Това е твойта улица.
Тук жегата се смесва със потта
на хората, прииждащи безгрижно.
Един дълбоко неизвестен пианист,
загърбил улицата,
свири с нарисувани клавиши.
Жена раздава флаери,
а друга прави със къна татуировки.
Това е твоята представа за
късмет
и го рисуваш със децата
на асфалта.
Без посока
се шляе вятърът.
Това е твоето обичане –
да ме намериш в суматохата
между насядали по масите с цветя момичета,
като танцуваш във очите им.
И аз те каня
да погледаме как стича се
угасващият слънчев ден
между листата.
И диви истини
узряват във ръцете ни.
Това е по "Шишман", в неделя, с дъх на лято.
© Павлина Гатева Всички права запазени