По реката на моите дни
някой гъсто нахвърлил е мрежи
и се питам какво ще лови -
мигове, обич или копнежи?...
Снощи в гората девствена, китна
друг жестоко начупил е клони -
искал е птиците да отлитнат
и песента край мен да прогони.
Недостъпна е само градината
със красиви и нежни цветя,
които са живи цяла година,
защото в сърцето ми скрита е тя.
© Маргарита Боева Всички права запазени