НЕЖНА ПЕСЕН В МИГОВЕ ПРОЗРАЧНИ,
ТЪЖНИ МИСЛИ В ЧАСОВЕ КРЕЩЯЩИ.
ТАЙНИ СТРАШНИ ВЪВ ГОДИНИ ОНЕМЕЛИ,
СПОМЕНИТЕ ПРАШНИ НАС ПРЕВЗЕЛИ.
НЕЖНА ПЕСЕН В НАШИТЕ НЕВОЛИ,
ПЛАЧ, НАСИЩАЩ СЕТИВАТА ИЗ ОСНОВИ.
БОЛКАТА СПОТАЙВА СЕ В ДУШАТА -
КАК ДА СЪТВОРЯ И ДА ПОКАЖА ЧУДЕСАТА?
НЕЖНА ПЕСЕН, А СВЕЩТА ДОГАРЯ.
НЕЖНА ПЕСЕН - ТЯ МИ Е ОЛТАРА.
ТЯ ПРЕЧИСТВА МЕ, ОМАЙВА,
ТЯ Е МОЙТА МАЛКА ТАЙНА.
ТЯ Е ЗВУК ОТ НЕЧИЯ КИТАРА,
ПЕПЕЛ ОТ ИЗГАСНАЛА ЖАРАВА.
ТЯ Е УТРОТО ВЪВ СЕНКИТЕ НА ЗДРАЧА,
ТЯ Е ШЕПОТА, КОГАТО ПЛАЧА.
© Силвия Всички права запазени
ПЕПЕЛ ОТ ИЗГАСНАЛА ЖАРАВА.
ТЯ Е УТРОТО ВЪВ СЕНКИТЕ НА ЗДРАЧА,
ТЯ Е ШЕПОТА, КОГАТО ПЛАЧА."
Браво!!!