Като айсберг, неповярвал в зимата,
насред море, залутал се във думи крайни,
мълча, стаила своите страхове,
усмивки цветни и наивни детски тайни.
Студът ще дойде глух като спасение,
сковаващ думи-пътища на зазоряване,
върху душите им, потънали в забвение,
да ме спаси от разтопяване.
22.09.2015
© Деница Христова Всички права запазени