Непоискана песен, непоискан предмет,
непоискана ласка, непоискан късмет,
непоискана сигурност, непоискан юмрук,
непоискана среща. Непоискана… обаче си тук.
И писмо до поискване… непоискано е.
Непоискано чувство и потискано е…
Непоискани думи или тишина,
непоискано рамо или топла ръка.
Непоискана обич, нежелана съдба.
Непоискана помощ, нежелана борба.
Непоискана болест, не е искана , но…
Причинена е може би от непожелано добро.
© Ирен Всички права запазени