Неразпиляна
Остави ме да бъда различната!
Понякога, когато се събуждаш,
със въздуха да уловиш дъха ми.
Но само за секунда, ненатрапчиво
и с вятъра да се разтворя във съня ти.
И никога не ме превръщай в спомен,
защото винаги ще съм реалност!
И полъх, и стенание, и нежност.
Не смей да ме превръщаш във баналност!
И нека всеки ден да съм различната -
останала докрай неразгадана.
В морето, пясъка, въздишките -
от спомени неразпиляна.
© Сабина Петрова Всички права запазени