Несподелена любов
Понякога се влюбваме в най-лошия,
но не ние сме виновни за това,
виждаме в него образа на добрия,
пленителен, осеян с красота!
Страдах за него, плаках за него, но как,
как да изтрия сълзите си,
наранена от тази любов несподелена!
Една сълза се стича от лицето ми, пълна с тъга.
Една сълза ще нарани сърцето ми, изпълнено с лъжа.
Една сълза ще влезе в душата ми, измъчена от празнота.
Една сълза ще спре да страда за него и за любовта!
Несподелената любов убива,
но аз не ще се поддам на това,
то не е за мене и ще вървя
по своя път с високо вдиганата глава!
© Ина Лилова Всички права запазени