Едва ли бих могъл със рими кратки,
във кратката подредба на сонета -
понеже тъй е формата приета,
да се изкажа равномерно гладко.
И устни, с вкус на ягодово сладко,
как могат да се вкарат във куплети.
И може ли с очите ти да свети
мастилото в метафорни препратки.
Кой би могъл със думи да завърже
това усещане за съвършенство,
което няма как да ме излъже.
И всеки миг е нега и блаженство,
и скуката съмнително не стърже
финала с римата "несъвършенство"...
© Димитър Никифоров Всички права запазени
Не успях да се сдържа ...