17.10.2018 г., 3:06 ч.

Ние 

  Поезия » Друга
470 0 4

 Наложи се живота да градя –
и замък да издигна от тиради.
Така не чух едно благодаря,
че хапче бях за глупавите свади.

Къде ли се е скрила младостта?
Отдавна я загубих безвъзвратно.
Отдаде се безумно на страстта;
продаден за имоти и богатства,

човекът се зазида без душа –
захвърли любовта и се отлъчи.
Нима сега умираш, доброта?
Нима за теб е нужен и наръчник?

В дъжда неочертана те творя –
и в хилядите маси те намирам.
Момиче, свят, магия и мечта,
обичам те, дерзая и дублирам!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??