Дали нещо го прави, или то е само?
И не знам той къде е, как живее, с какво?
Дали земни закони го владеят? Защо?
Да не би всичко земно да е НИЩО в тоз час?!
Може би фактор време го отделя от нас!
Може би съществува без да знаем дали!
Кой е виждал и знае, нека с нас сподели?!
Може би празно място, празни думи, съдби?!
А съдбата какво е? Просто дума, мълва?
Може би всичко друго, но и не свобода!
Може би свобода е не просто дума, властта.
То, властта върши всичко, свобода дава тя!
Свободата е право, да си вън от властта.
Част от всичко е НИЩО. Дали НИЩО е тя?
Може би таз картина,
се разтяга встрани,
после пак се събира,
със въпроса - дали?!
Кой направи те НИЩО, или НИКОЙ си ти?
Дали НИКОЙ днес има, или НИЩО е той?
Колко дни ще го има под звездите безброй?
Дали в НИЩОто ти си, или нещо е той?
Дали личност си НИКОЙ, с характер и цел?
Всичко ти ли разделяш с време, място, предел?
В живота ли ходиш, виждаш ни през стъкло?
Или някъде бродиш, търсиш, гониш, какво?
И не мога с мисъл да отида отвъд,
да погледна, да видя този път във света!
С неясна посока и в неясни неща,
аз разбирам - ще мина, може би, не сега.
НИЩО, пак ще си мисля, дали има съдба,
дали НИЩО и НИКОЙ съществуват сега!
Може би част от торта е животът ни днес.
Може би всичко вече е завършен процес.
...
Аз решавам, ще спра с тези думи, съвсем!
Ще забравя за НИКОЙ!
Не съвсем... Не съвсем...