има винаги
думи недоизказани
животи недоизживяни
и поети недоразбрани
има винаги
градове с препълнени сметища
и хора богати на пари,
но бедни на духовност
има винаги
деца които плачат
възрастни които се смеят
и други, които са самотни
някъде
има винаги
самолети които излитат
и такива, които се разбиват
има винаги
фанатици, терористи. пияници
невежи, измръзнали кучета
и проститутки, катастрофи -
пътни и човешки
има винаги
препълнени лудници
и много луди,
които се разхождат свободно
има винаги
мошенници, измамни политици,
болни старци, празноглави младежи
и хладнокръвни убийци
има винаги
някъде нещо
което не върви
така е
никой не си избира планетата,
нито смъртта,
освен ако не се самоубиеш,
което също е вариант
© Полина Рангелова Всички права запазени
ЩАСТЛИВИТЕ НЕ ПИШАТ СТИХОВЕ - Златан Данев
Щастливите не пишат стихове.
В страданието песента се ражда.
Поетът знае що е скръб и жажда,
и болката на чужди грехове.
[...]
... но аз числя, че щастливите също пишат стихове. И е хубаво да пишат. Аз мисля, че за хубавото, за щастието, за любовта се пише много по-трудно. И за това, когато нещо такова ме "уцели", се радвам и ми се иска да го споделя с целия свят. А иначе има винаги от всичко - добро и зло, черно и бяло /сивото сякаш е по-опасно даже/, нощ и ден, солено и сладко....
Поздравче? https://www.youtube.com/watch?v=bG1svsk1sQo