Нима това е всичко?
Нима това съм аз -
едно голямо нищо,
един човек без глас...
Нима това сте вие -
точно като мен?
Пагубно примирие
ден, след ден, след ден...
Нима това сме всички -
угаснали звезди?
Обезверени и първични
без капчица мечти...
Нима това са те -
убийци без пощада?
Нима не знаехте -
ще горите вий във ада!
© Владислав Всички права запазени