Нима си само... снимчица безжизнена,
в албум, неотварян от година,
в стаята - самотна - непочистена,
бутнат във просъница зад скрина.
Нима си само... страничка прелистена,
на книга - стара - в пламъци обвита?!
Запазил в длан... корицата единствена -
на сън - по спомени - ще те Прочитам.
© Васил Иванов Всички права запазени