Нощ е,
пропита с илюзии,
нежна като кадифе.
Студено е.
Парят очите ми.
Вятърът шепне "Ела!".
Дъждовно е.
Тъмно е.
Пусто е.
Пак ли стоя на ръба?!
Дърветата скърцат премръзнали,
плачат самотни в нощта.
Ручейче,
весело,
палаво,
наивно се гони с дъжда.
Нощ е.
Красива.
Не. Прелестна!
Прибирам се пак у дома.
© Нели Р Всички права запазени