Когато вън се спусне мрак,
много ми е трудно да заспя,
под призрачния черен похлупак
нощта измъчва ме с една лъжа.
С настъпване на нулевия час,
в зенита на луната чудна
все по-обсебена съм аз-
сънувам, докато съм будна.
В сенките на мрачната ми стая
виждам те до мене да стоиш.
Усмихваш се, а всъщност зная,
че премигна ли, ще се стопиш.
Луната,когато заиграе
в гънките на моето перде,
виждам лицето ти как вае...
Умът отказва да се поддаде.
Илюзия коварна във нощта,
държаща ме във своя плен,
едничко искам на света -
пленен да си във моя ден!
29.04.2012г.
© Петя Стрелчева Всички права запазени