Нощта е бяла, искряща от снега.
Земята цяла тръпне от очакване.
Сърцето свива се от мисълта,
какво ни чака още. А какво ли даваме?
Семейни празници. Красиво е в душата.
Красиво е навън, красиви са лицата.
Че любовта ни озарява със божествен плам,
а Коледа бляскава грабва ни,
гали ни,
пее ни,
стопля ни,
радва сърцата ни!
© Грета Станчева Всички права запазени