НОВ МАНИФЕСТ
ХОРА! Не бдете – човечни станете!...
ХОРА! Не чакайте да дойде времето;
не се почесвайте по врата и темето!...
ХОРА! Не викайте неволята напразно –
оправете положението си безобразно!...
ХОРА! Не се молете на царете и на боговете,
а ръкави запретнете –
авгиевите обори почистете!...
Почистете въздуха, земята;
почистете морето, реките, езерата!...
Почистете си душата и делата;
потърсете в себе си човещината!...
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени