21.06.2014 г., 13:43 ч.

Ням 

  Поезия
394 0 2

Той винаги с цветята разговаря
и никога не носи пистолет.
Животът го пребива със шамари.
Усмивката е неговата чест.

Децата го разбират по очите,
а възрастните му показват зъб.
Мълчи, когато иска да попита.
Всеки звук безценен е и скъп.

Устните целуват жадно мрака,
сълза попива в рехава брада.
Дали да проговори ще дочака,
пред прага на последната врата?

Не носи джиесем последна марка
и няма телефон във своя дом.
И вечер със цветята разговаря,
приседнал на самотния балкон. 

Как иска да извика, че е влюбен
в изпълнената със любов луна.
Гласът признава за неземно чудо,
защото може само тишина.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Безгласно със цветята разговаря вечер.
    Вълшебни приказки разказват те.
    И по-човек от другите човеци
    е немият с душата на дете.

    Докосна ме този стих.
  • Съпреживях...
Предложения
: ??:??