Няма да се дам
Аз няма да се дам на тебе, горест!
С горещи нокти впиваш се в душата ми
и бавно в мен разстила се умора,
приплъзваш тихо, бавно пипалата си,
но няма да се дам!
Аз няма да пропадна в тебе, пропаст!
Недей ми хвърля спомени горчиви...
Примамваш ме със хитрост и злокоба
дълбоко, в твойте лапи сиви,
но няма да се дам!
Аз няма да потъна в теб, безкрайност!
И спъвай ме, и ритай, аз ще стана!
Оплитай ме във своята потайност,
лъжи ме, че лекуваш всяка рана,
аз няма да се дам!
Аз няма да се влюбя в тебе, слънце!
И в зима, и във мрак ще оживея!
Усмихва ми се пак пшенично зрънце...
Да ми се плаче, днес ще се засмея
и... няма да се дам!
© Кристина Всички права запазени