Няма да се откажа
Няма да се примиря и да се прекърша
и нищо в този свят не може да ме спре.
Само Бог ще реши как да завърша,
а дотогава знам, че имам криле.
Всеки ми казва да спра да мечтая
и да гледам към жестоката реалност.
Обаче дълбоко в сърцето си зная –
аз не съм родена за тази баналност.
И тук не става въпрос за величие
душата ми търси и иска познание.
Няма да търпя фалшиво благоприличие
и ако трябва ще понеса всяко страдание.
Може би за другите съм странна птица
и гледат учудено, когато слушам Бочели,
но нямат проблем с италианската пица,
а него веднага биха го спрели.
Ако харесвам Делон и чета „Чучулигата”
отново интересът ми трябва да бъде осъден.
Във виновни се превръщат актьорът и книгата,
а изборът ми бил безразсъден.
Съжалявам за хората, които не виждат
и не разбират, че умът е велико творение.
Мечти и желания постоянно прииждат,
Господи, благодаря, че ми даваш прозрение!
10.09.2022 г.
гр. Ракитово
© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени