8.12.2011 г., 6:08 ч.

Няма път 

  Поезия » Любовна
924 0 3

Ти влезе във живота ми неканен,

задъхан от пороя на живота.

Поиска лек (за да забравиш раните)

и малко огън (уж за да се стоплиш).

Поканих те, макар че беше тясно

(и други пред вратата си оставих).

Ти беше благодарен, то е ясно 

(нали те приютих и  те нахраних).

Тогава ти ми обеща звездите

(които всъщност даже не желаех).

Реших да ти повярвам. (И не питах)...

Обичах те... (За другото нехаех).

Душата си пред теб разголих цялата

(по-беззащитна май не е била),

а ти я хвърли като кукла стара...

(Омръзнало ти, казваш, от игра).

Или пък просто стоплен и наситен,

от моята любов те хвана страх.

Вратата е отворена – върви си.

И не поглеждай повече назад!

 

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уауууу
    Всеобща участ на тези, които могат да обичат...
    А тези, които не разбират какво получават, са наистина нещастни...
    Може би и затова "просят" любов...
    БРАВО!!!
    И за стиха, и за позицията!!!
    <a href=" http://www.vbox7.com/play:bf1fce87 " target="_blank">Поздрав! >>> </a>

  • Харесах!Изстрадан!Поздрав!
  • Чувствен стих!
Предложения
: ??:??