О, SANCTA SIMPLICITAS!
Започнах да изхвърлям напоследък от своя ден рой глупави неща –
например – ако викне ме съседът на табла да го бия! – пък не ща.
Или – когато седна с трета бира на Седма пейка с томче на Рембо,
и някой тъп случайник ме нервира с познания за Земното кълбо.
Да слушам как съседките клюкарстват за хубавите варненски Жени.
Или цени за хляб, салам, лекарства обсъждат до припадък цели дни.
Или гнусар – от злоба във Фейсбука – ме нарече я изрод, я кретен,
додето цял ден песнички си гукам, което първа радост е за мен!
Живея – със каквото стискам в джоба, и тъй ще си отида от света.
На мен ми писна този свят от злоба, от толкова Свещена Простота.
27 август 2023 г.
гр. Варна, 20, 15 ч.
© Валери Станков Всички права запазени