26.12.2015 г., 20:10 ч.

Оазис 

  Поезия » Друга
303 0 0

ОАЗИС

 

Далече в палмова гора

пътечка малка се провира

и свършва в хладно езеро

където цъфнали в покой,

потрепват езерните рози…

 

Рояк мушици там се гони

над тихи, тайнствени води,

играят и жужат неспирно,

додето залез позлати

листенцата розови и малките крилца.

 

А после скриват розите лица,

и стихва някъде в шубрака

омаян от среднощен аромат,

роякът весел и крилат.

© Юлия Шопова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??