.
ОБЕЩАНИЕ
От тук ще си отида някой ден,
ще тръгна бързо - без да се обърна,
ще напусна този свят студен
и ще мога скъпи хора да прегърна.
Не знам кой дявол ме докара тук
или това е промисъл на Бога
очаквах, че живот живеят друг,
но да бъда като тях не мога.
Тук пея"Хубава си моя горо"
и "...ти си земен рай...",
но хванат на гурбетското хоро
дните ми нижат се без край.
Това за мен ще си остане само спомен
и ако трябва земята ще обърна,
но от тук ще си отида някой ден
и при себе си отново ще се върна.
.
© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени
Поздрави!