Обичах те, но всичко свърши
във онзи мрачен ден,
когато огънят привърши
между двама - теб и мен.
Обичах те, но ти си тръгна,
безследно изчезна във нощта,
от тогава завинаги замлъкна
вопълът във моята душа.
Обичах те, тъй истинско и силно,
но за раздялата не бях готов.
Сега сърцето ми е непосилно,
отново да дари любов.
Обичах те и съжалявам,
че така се стекоха нещата.
Без вина сега се обвинявам,
че нарани ме ти самата.
Обичах те и да те мразя
не мога, колкото и да опитвам,
и не ми се иска да го кажа,
но май все още те обичам?
© Владимир Ганчев Всички права запазени