Цикъл "Светулка на дланта"
На търг ли
заложихме себе си
или само
което е вътре?
Някой в тълпата извика
двойна миза.
Безпътица,
в която
очи те прострелват,
а устни
те галят примамливо.
Не!
Няма сляпа неделя.
Всичко е толкова ясно.
Далечно и близко...
И грапаво -
да не се хлъзгат мечтите.
Лай на кучета...
Бясно се хвърлят
в петите ми,
а те са задъхани вече
от много пътеки
и тръни.
Пристъпват като обречени
към залез, след който
няма съмване.
© Найден Найденов Всички права запазени