Седя и мълча
и разплитам мечти.
В сънят си пътувам
до малки планети.
Денем съм птица
прелитнала мислите -
нощем съм Феникс,
който в тъмното свети!
С пръстите пъргави
запридам конци -
меланж от страст
и желания грешни.
Плетка заплитам -
през ред са ми дните.
Бримки премятам -
две тъжни, три смешни.
© Валка Всички права запазени