1/ Ти си оставен на Съдбата,
но няма да се предадеш!
Ти пак ще вържеш двата ката
и няма във калта да спреш!
И... Злото пак ще надживееш!
И Дявола ще надхитриш!
И... в Пъкала ще оцелееш!
И кожата си ще спасиш.
2/ За битки често нямаш сили,
но имаш ум и хитрини,
и те рода са ти спасили
и още имаш бъднини
Не се учудвам, че хитруваш,
че носиш службата на пес!
Че с благородство не общуваш...
Ти тъй си оцелял до днес.
17.10.2012г. София
© Христо Славов Всички права запазени