Виж! Яхтата полита
в безбрежните води,
в божествения ритъм
на пенните вълни.
Въжетата стогласни
под вятъра скриптят;
очите ти прекрасни
делфините следят.
Очите ти море са
на скитници вълни:
ту бурите посрещат,
ту стихват в дълбини.
В брегът ми ще се плискат
вълна подир вълна
и фарът твоя пристан
ще сочи все така.
И все ще те привлича
голямата земя
и...мъничката притча
за хубава жена!
© Иван Христов Всички права запазени