Ако ти си бучка лед, аз съм стрък от огън.
И не ме е еня дали ще направя беля.
И да се пазиш, пак ще те опаря.
Питаш кое ще отпадне първо жарта или угарта.
- Няма как да сложа точка на разпален факел.
Сезонът ще е този в първия куплет
на твоята най-любима песен.
И не за утрото и слънцето ще си говорим.
А за посятите цветя под Огнения храст.
И не искай от мен да бъда последен най-добър.
© Мария Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: