Върхът на дървото люлее небето
и целият свят се завърта.
Начева октомври с дъждовни откоси
и серпентините жълти.
Овесва се грозде, наливат се дюли,
капят сладки презрели смокини.
Заминаха птиците, вятърът жули
с резки, дрезгави длани комините.
Върхът на дървото люлее небето
и целият свят се завърта.
Октомври златисто пилее си дните
и ненадейно се свършва в четвъртък.
© Дора Всички права запазени