Момичето, в което ти се влюби,
няма нищо общо с тази тук,
горя сърцето в сто заблуди
и не догаряше напук.
Превърна се в парче олово
като в приказка на Андерсен
и по войнишки точно
сърцето й – сега куршум,
пази се да не те улучи!
© Мадлен Аспарухова Всички права запазени
Пази си сърчицето!
Не го къпи в олово!
За другиго ще трепне,
когато е готово!