Опитах се да дам на вярата си име.
И знам, че всички я наричат Бог.
За някого е крава, с напращяло виме,
за други - вол, скопен е и безрог.
Опитах се надеждата си да опиша.
Но как, аз думи толкова не знам.
Какво ли е? Дали яде се, пие, диша?
И как на всеки мъничко да дам?
Опитах се в стиха да скрия любовта си.
Но аз съм просто много лош поет.
Човек съм, значи следвам ористта си,
обичам, пиша...Всичко е наред.
© Надежда Ангелова Всички права запазени