9.08.2013 г., 23:32 ч.  

Орисия 

  Поезия » Философска
1550 0 13

Старостта е такава победа,
а победите помнят беди!
От албума все още ме гледа
весел пламък в младежки очи.

 

Старостта е една орисия,
няма лек, нито жива вода...
Като бледа издрана саксия
и растение с тънки стебла...

 

Старостта е награда за всеки
търсил много - намерил трохи...
На живота изпълнил завета...
И победи... И страх... И беди...

© Елена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??