23.11.2016 г., 18:16 ч.

Осезаем 

  Поезия » Любовна
496 0 2

Пълнолуние и чаша кафе
са виновни, че слушам нощта.
Лениво стеле се кадифено небе
под перфектния звук – тишина.
Полюлява се страстно в съблазън
мисълта ми в синхрон с песента
на мълчаливите струни – отрязани
гласове на копнеж в немота.
И превързва очите ми с дим,
изтеглен от горящата рòба.
Свлича се бавно по тяло без грим,
оковава китките и оставя ме гола.
Погалва бавно страните ми хладни,
настръхва кожата под ваещи пръсти,
в разгулно пиянство са сетивата ми жадни...
Мисълта ефимерна е...
осезаем парфюмът ти мъжки.

 

 

20.11.2013

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тишината е свидетел на най-силният вик на копнежа...
  • "Лениво стеле се кадифено небе
    под перфектния звук – тишина."
    Харесах!
Предложения
: ??:??