Ти можеш всичко истинско да сториш.
Да ми покажеш същност благотворна.
На злото със добро ще отговориш.
Красотата в теб е неуморна.
Свободата ти, душа просторна,
е безкрайно синя. Извисена
твоята любов звучи мажорна
във симфонията откровена.
Остани каквато си, всежива
побеждавай с жаркост справедлива
пошлост и коварство, и халтура.
Следвам те през планини, гори,
през морета и пустини, в буря...
В ада с тебе слязъл бих дори.
© Асенчо Грудев Всички права запазени