С машата аз огнището разривам...
На вас аз първо се похвалвам:
една искрица в пепелта откривам
и с топъл дъх си я разпалвам.
И от искрата огън се заражда-
огнището ми оживява.
Душа във пепелището се ражда
и огънят ми оцелява.
И дим се вдига горе над комина-
живота вкъщи продължава.
Не чакайте от мене да замина
далече в чуждата държава.
© Никола Апостолов Всички права запазени