Когато мислех да открия
природата около мен,
изригна демонска стихия
и аз за дълго бях сломен.
Пораснал, вече се почувствах
владеещ хора и съдби,
а аз дори не бях и вкусвал
горчилката на сто беди.
В стремежите си пред нещата
да преоткривам как светът
е сътворен от мисъл свята
и еволирал в своя път,
от опитите за летене
оставам на земята глух
и сляп за толкоз мигновения,
безплътен, странстващ като дух.
© Иван Христов Всички права запазени