ОТ ВСИЧКО НЕДОВОЛНИ
Над Витоша стои небето,
като огромен похлупак,
а Слънчо, както е прието,
жаравата разпръсва пак.
От жега София е уморена,
въздиша тя за Витошкия хлад.
От лятото е сякаш наранена ,
за зимата изпитва глад!
И хората ѝ виждам поразени,
потънали във своя летен ад,
да псуват времето на смени
и да проклина своя град!
През лятото мори ни тази жега;
през зимата трепери ме от студ;
през есента ни хубавото бяга;
през пролетта умората е тук!
Така, че просто- няма угодия!
Нещата ни все не са хас!
Мрънкалници сме – никога не крия
и поводи за жалба дал Бог в нас!
03.05.2016г.
© Христо Славов Всички права запазени