В доспехите на смъртни сме облечени...
И колко студ в човешките души?
Като осъдени от стъпки земни -
прохладата мига чертае,
гравира време
за спокойни
старини.
На годините от опадали листа разчитам!
На плетките, окъпани в дланта ми.
Вървя, като в спомените за дете
опазило поне и крилете си.
Отдавна ми е време -
да разплитам!
11.02.2020
Шумен