Отидох на небето,
за да видя Слънце и Луна,
но видях облаци от мед
като в детска приказка.
Отидох във морето,
под водата, дирех риби,
но натъжих се, когато
открих камъни сиви.
Отидох и в мислите ти,
да търся спомени, мечти,
но мислите не бяха чисти
и от там набързо тръгнах си.
Накрая отидох в реалността,
реших да живея като вас.
Виждам в нея много красота,
до това заключение стигнах аз.
© Мира Всички права запазени