В пространството, заключило всемира,
Развъждат се посоки и звезди.
Единствено там свобода намират
Мечтите в извънземните бразди.
Единствено там Малък принц се ражда,
Планетите обхожда със възторг.
Роден от вечната човешка жажда,
Открива нови светове, от Бог
Създадени с вълшебство за неделя.
Тъмата в тях поражда рой мечти –
Развихрени в мъглявини къдели,
Астероиди, към които да летим.
На времето във лоното сурово
Се крие вечността, подпряла гръб
Там, дето всичко винаги е ново.
Вселената за времето е стълб,
Откакто сътворено е небето...
© Диана Фъртунова Всички права запазени