Защо ли съществото ми грешно,
вечно се терзае,
вечно се съмнява,
всичко на изпитание поставя...
...
Някъде във времето доверието бяга...
Защо не искам да повярвам,
че хората са честни и добри...
Защо не вярвам, че няма никакви лъжи!!!
Защо измъчвам се по тез неща и...
тъжна съм и болна от нега!!!
Защо на изпитания съм аз подложена
и вечно разтревожена!!!
Нима ще мога аз за другия да го реша!?
Иска ли чест или ще кара на лъжа!?
Животът тъй и тъй е тъжен и горчив
и примка стяга ме и стиска ме в гърди!!!
Сърцето ми преседнало, ту тупа, ту е спряло...
Какво ли ще го спре да не е и полудяло???
Омръзна ми... от туй Защо!?
Но явно съм устроена не знам си от какво,
да сърбам моите и чуждите неволи...
докато стигна горе!!!
© Инци Всички права запазени